Updates Corona

Update 25 april 20:00

Beste Prometheanen,

Op basis van de persconferentie en overleg met betrokken commissies is er een aantal updates.

–      De EL CID kan definitief niet doorgaan op de manier waarop deze origineel gepland was. We werken hard aan alternatieve plannen, in samenwerking met de EL CID-commissie, andere Leidse verenigingen en de Plaatselijke Kamer van Verenigingen. We hopen uiteraard dat we veel zo veel mogelijk mensen kennis kunnen laten maken met alle leuke dingen die Prometheus te bieden heeft!
–      Weekendje 2 naar Keulen gaat helaas niet door, leden die zich voor dit weekendje hebben opgegeven hebben een mail ontvangen met meer informatie.
–      Het evenement ‘De Cultuurfabriek’ zal geheel digitaal plaatsvinden. Het is nog mogelijk om je op te geven om je kunst, poëzie, muziek of ander talent te delen. Zie voor meer informatie de website van de cultuurfabriek: https://cultuurfabriek.prometheusleiden.nl/ of de weekmail
–      De voorstellingen van Efeze kunnen niet plaatsvinden op de geplande data in juni.
–      De Interrailpassen voor de buitenlandreis die niet door kan gaan zijn teruggestuurd naar Interrail om het geld hiervoor terug te krijgen. De leden die zich voor deze reis hadden opgegeven ontvangen binnenkort meer informatie over de financiële afhandeling. We werken er hard aan dat er zo min mogelijk of geen kosten aan deze reis verbonden zijn, we moeten helaas nog even geduld hebben.

We hopen dat het naar omstandigheden goed gaat met jullie, we vinden het ontzettend jammer dat we jullie niet in het echt kunnen zien, maar de online activiteiten maken veel goed. We hopen jullie snel weer te spreken!

Met culturele groet,

Bestuur Xenia

 

Update 24 maart 15:00

Beste Prometheanen,

Gisteren is er door de overheid bekend gemaakt dat er tot 1 juni geen bijeenkomsten mogen plaatsvinden. Dit is heftig nieuws, het is een moeilijke situatie, maar ook Prometheus draagt een steentje bij aan het voorkomen van de verspreiding van het virus. Dit betekent voor Prometheus het volgende:

–       Tot 1 juni zullen er helaas geen bijeenkomsten zijn, met uitzondering van digitale alternatieven (Discord, WhatsApp, etc.). De alternatieve activiteiten zijn te vinden in de weekmail.
–       Ook het gildefestival zal niet op de geplande wijze plaats kunnen vinden, maar wij streven naar een digitaal alternatief. Denk als gildepraeses vooral na over digitale activiteiten en meld je gilde aan, zie voor meer informatie de informatiemail over dit onderwerp.

–        De voorstelling van Soldaat van Oranje van 7 april kan helaas ook niet plaatsvinden. Iedereen die zich heeft aangemeld  zal binnenkort meer informatie ontvangen.

–        Iedereen die zich heeft aangemeld voor de buitenlandreis zal op korte termijn een mail ontvangen met meer informatie.

Ook in deze moeilijke tijden is Prometheus een plek van samenzijn, ook al kan dit nu enkel virtueel. We gaan er samen het beste van maken! Voor eventuele vragen kun je vandaag om 16:00 terecht bij ons openhokuurtje op Discord, of later door ons te mailen. Organiseer vooral leuke online activiteiten met je gilde of geef ons leuke ideeën! We  hopen jullie snel online te zien!

Met culturele groet,

Bestuur Xenia

 

Update 15 maart 21:30

Beste Prometheanen,

Er is vandaag bekend geworden dat horecagelegenheden tot en met zes april gesloten zijn en dat de universiteit afraadt om activiteiten te organiseren. De eerder bekend gemaakte maatregelen blijven ook in elk geval tot en met zes april van kracht. Vanuit de universiteit is er dringend aangeraden om alle sociale activiteiten en elk sociaal contact, hoe klein ook van aard, te vermijden (met uitzondering van urgente zaken). Tot onze spijt gaan alle activiteiten tot en met zes april niet door. Dit geldt zowel voor bestuursactiviteiten als voor commissie-activiteiten.

 

–        De lezing en borrel van aanstaande woensdag gaan niet door, maar er zal een digitaal alternatief zijn, namelijk TED Talks kijken en daarover praten! Leden zullen een mail ontvangen met een WhatsApplink, waardoor iedereen vanuit hun eigen huis kan meedoen. Er zal dus geen fysieke activiteit zijn. Mogelijk zal er een virtueel alternatief zijn voor de borrel.

–        De dansles, filmavond van de galacommissie, het galadiner en het gala zelf kunnen helaas niet plaatsvinden. Zodra er meer bekend wordt over de financiële afhandeling van het gala, hoort iedereen die zich had aangemeld hier meer over.

–        De boottocht van 4 april kan eveneens niet doorgaan.

–        We raden commissies aan om via Skype te vergaderen.

–        We willen gilden graag verzoeken om niet met grote groepen samen te komen en na te denken over virtuele alternatieven. Zo kan het misschien leuk zijn om met zijn allen in één Drivebestand een verhaal te schrijven met het schrijversgilde, of om een WhatsApp-groep of Facebookgroep op te richten als die er nog niet is. Ook hier kan Skype een optie zijn. In deze tijd van sociale afstand, kunnen we toch proberen er samen wat meer van te maken.

Hoewel wij het als bestuur ontzettend jammer vinden dat de activiteiten niet doorgaan, staat de volksgezondheid en de gezondheid van Prometheanen natuurlijk bovenaan. We hopen toch wat voor Prometheanen te kunnen betekenen de komende tijd en hopen dat we na deze periode weer veel mooie culturele activiteiten kunnen organiseren.

Met culturele groet,

Bestuur Xenia

Update 13 maart 21:00

Beste Prometheanen,

–        Het is vandaag bekend geworden dat het Lipsius de komende tijd niet meer beschikbaar is voor activiteiten, net als andere universiteitsgebouwen. Om deze reden is de dansles van zondag 15 maart helaas afgelast. De dansles van donderdag gaat ook niet door, maar zal op dinsdag zijn in plaats van de filmavond. Deze dansles zal plaatsvinden in het Leids Danscentrum, Lammenschansweg 134A 2312 JX Leiden van 20:00 tot 22:00.

–        De filmavond van de galacommissie zal plaatsvinden op donderdagavond 19 maart in café De Keyzer vanaf 19:45.

–        De lezing over Digitalisering in China van aanstaande woensdag, 18 maart, is verplaatst naar De Keyzer

–        Na contact met Koetshuis de Burcht is er besloten dat kaarten voor het gala niet aan de deur gekocht kunnen worden en er een maximum aantal deelnemers van 85 is. Mocht je je nog niet hebben aangemeld, doe dit dan snel via gala@asvprometheus.nl.

Hoewel we hopen dat we culturele activiteiten kunnen blijven organiseren, staat gezondheid uiteraard voorop. We vragen je daarom om bij griepverschijnselen thuis te blijven en uit te zieken. Ook als je tot een risicogroep behoort kan het belangrijk zijn de afweging of je wel of niet komt te maken. We hopen jullie voor dit moment voldoende geïnformeerd te hebben! 


Met culturele groet,
Bestuur Xenia

Update 12 maart 23:00u

Beste Prometheanen,

Zoals jullie waarschijnlijk hebben meegekregen, is het coronavirus steeds verder aan het verspreiden. Als bestuur houden wij de situatie nauwkeurig in de gaten en hebben we aan de hand hiervan enkele maatregelen getroffen, die aansluiten bij het advies van premier Rutte en het RIVM.

–        Het VVO-feest van vrijdag 13 maart is helaas afgelast.

–        Over het gala van 20 maart houden wij contact met de locatie en de commissie. Er zal een maximum van 100 aanwezigen zijn. Mochten er wijzigingen zijn, informeren wij jullie zo snel mogelijk. De danslessen gaan tot nader orde door.

–        Het uitstapje naar het tropenmuseum op 28 maart is afgelast want het museum is gesloten tot 31 maart.

–        De BRC commissie is op de hoogte gesteld en zal de situatie in Oostenrijk en Hongarije in de gaten houden.

–        De voorstellingen van Soldaat van Oranje zijn tot 31 maart afgelast. Aangezien onze voorstelling in april is, kunnen wij nog geen uitspraken doen over het al dan niet doorgaan hiervan. Wij houden contact met hen en zullen laten weten als er meer informatie is.

We vragen jullie om bij griepklachten zoals neusverkoudheid, koorts en hoesten thuis te blijven.

Als er nieuwe vorderingen zijn, houden we jullie op de hoogte. Voor nu gaan de anderen activiteiten door.

Mochten jullie aan de hand hiervan vragen hebben, kun je contact opnemen met het bestuur. Zijn er zorgen die je wilt bespreken, kun je ook contact opnemen met de vertrouwenspersonen: Anne Bulkens en Lisette Neeleman.

Met culturele groet,

Bestuur Xenia