Programma

Hieronder vind je een overzicht van de open activiteiten. Wij organiseren elke woensdag een lezing. Daarnaast worden er door de week heen culturele activiteiten georganiseerd zoals workshops, een bezoek aan een evenement of creatieve activiteiten. Verder worden er ook activiteiten georganiseerd door gilden. Deze activiteiten worden door de voorzitters van de gilden ingepland en geregeld. Het Museumgilde kan bijvoorbeeld naar een museum gaan en het Kerstgilde kan gaan (kerst)knutselen. Er zijn ook commissies die activiteiten organiseren. Zo wordt er elk jaar een gala georganiseerd, twee weekendjes weg en een reis naar het buitenland.

Door de huidige coronamaatregelen werken wij veel met aanmeldingen. Op deze pagina staan momenteel alleen onze online activiteiten. Wil je graag een keer een fysieke activiteit bijwonen of hier meer over weten? Stuur dan een mailtje naar ons bestuur.

Prometheaans teambuilden

Hoe goed ken jij je mede-Prometheanen al? Kom gezellig meedoen met verschillende online spelletjes en leer tijdens het spelen je mede-Prometheanen beter kennen.

– 19:30u, op Discord

Tjerk Oosterkamp - Van Quantum Mechanica via determinisme naar religie en terug

Kan een voorwerp op twee plekken tegelijk zijn? Waarom gedragen grote voorwerpen zich niet volgens de regels van de quantum mechanica, terwijl electronen dit wel doen? In de onderzoeksgroep van Tjerk Oosterkamp wordt hier onderzoek naar gedaan. Maar wat zijn de filosofische consequenties van de quantum mechanica? Tjerk zal ons vertellen hoe juist de vragen rondom religie en vrije wil zijn experimentele onderzoek naar quantum mechanica motiveren, en hoopt er ook in deze digitale tijden met ons over in gesprek te kunnen.

– 20:30u, op Discord

Cluedo

Zet je speurneus maar op, want er is weer een moord gepleegd. Weet jij alle geheimen te ontrafelen en zo de moordenaar te ontmaskeren? Als jij niet bang bent aangelegd, neem dan een vergrootglas mee en waan je voor een avond Sherlock Holmes. 

– Meld je aan via vergrootglas@asvprometheus.nl, zodat jij je vast kan voorbereiden op je rol. 

– 20:00u, op Discord

Origami-cursus

Vouw jij al je hele jeugd vliegtuigjes van papier, maar wil je nu eens iets anders vouwen? Of keek jij vol bewondering naar mensen die vliegtuigjes vouwden en wil je dat nu zelf ook leren? Kom dan naar onze origami-cursus! Origami is de Japanse vouwkunst. Wanneer je deze kunst onder de knie hebt, kun je allerlei dieren vouwen die kunnen meevliegen in je papieren vliegtuig!

Jos Hulst - Orgaandonatie en -transplantatie

Orgaantransplantaties redden veel levens, maar hoe is het eigenlijk om een orgaan te ontvangen?  Hoe kom je aan een donororgaan? Hoe gaat de operatie in zijn werk? Welke ethische aspecten spelen een rol? Jos Hulst leeft al bijna 20 jaar met de lever van een ander. Tijdens deze lezing krijg je de kans zijn persoonlijke ervaringen te horen en al je vragen over dit onderwerp te stellen aan een ervaringsdeskundige. 

– 20:30u, op Discord

Griezelkunst

31 oktober nadert snel, en dat betekent dat het seizoen van spoken, heksen en allerlei andere griezelige wezens weer is aangebroken. Dat zullen wij vieren met een speciale thema-activiteit! Kom in je mooiste halloweenkostuum naar onze Discord en creëer samen met je mede-Prometheanen iets griezeligs. Kan jij goed enge verhalen schrijven, hou je van tekenen of maak je gewoon graag mensen bang? Dan is dit de activiteit voor jou!