Programma

Hieronder vind je een overzicht van de open activiteiten. Wij organiseren elke woensdag een lezing. Daarnaast worden er door de week heen culturele activiteiten georganiseerd zoals workshops, een bezoek aan een evenement of creatieve activiteiten. Verder worden er ook activiteiten georganiseerd door gilden. Deze activiteiten worden door de voorzitters van de gilden ingepland en geregeld. Het Museumgilde kan bijvoorbeeld naar een museum gaan en het Kerstgilde kan gaan (kerst)knutselen. Er zijn ook commissies die activiteiten organiseren. Zo wordt er elk jaar een gala georganiseerd, twee weekendjes weg en een reis naar het buitenland.

Door de huidige coronamaatregelen werken wij veel met aanmeldingen. Op deze pagina staan momenteel alleen onze online activiteiten. Wil je graag een keer een fysieke activiteit bijwonen of hier meer over weten? Stuur dan een mailtje naar ons bestuur.

Mitchell Molenaar - Richting de grens

Mitchell is niet alleen actief bij Defensie, maar ook bij het Rode Kruis! Dit zijn plekken waar men vaak snel en geconcentreerd moet werken omdat hun prestaties letterlijk het verschil tussen leven of dood kunnen betekenen. Hoe gaat onze spreker om met situaies waarin je fysiek en mentaal grenzen moet verleggen? Hij komt ons vertellen wat hij allemaal doet bij deze organisaties en neemt ons mee: richting de grens!

– 20:30u, op Discord

Pubquiz met Duivelsei

‘Hmmm…. nog een pubquiz?’, is misschien wat je denkt, maar dit is niet zomaar een pubquiz. Dit is een heuse samenwerking met spelletjesvereniging Het Duivelsei! Bereid je voor op een spannende strijd, en laat Duivelsei zien dat Prometheus de ultieme kampioen is in pubquizzen!

– 20:30u, op Discord

Meike de Boer - Forensische spraakanalyse

Ben jij geïnteresseerd in de wereld van misdaad, maar ook van taal? Dan is deze lezing perfect voor jou! Meike de Boer doet onderzoek naar forensische spraakanalayse. Wil jij weten hoe klanken gebruikt kunnen worden bij het oplossen van misdaad? Wees er dan bij!

– 20:30u, op Discord

Annabelle Kok - Effecten van antropogeen lawaai op mariene organismen

In de afgelopen decennia is het achtergrondgeluid in de oceanen toegenomen door menselijke activiteiten. Mariene organismen zijn erg afhankelijk van geluid, en deze toename in achtergrondgeluid zorgt voor verschillende effecten op het niveau van het individu, de populatie en zelfs het ecosysteem.

– 20:30u, op Discord