Programma

Hieronder vind je een overzicht van de open activiteiten. Wij organiseren elke woensdag een lezing. Daarnaast worden er door de week heen culturele activiteiten georganiseerd zoals workshops, een bezoek aan een evenement of creatieve activiteiten. Verder worden er ook activiteiten georganiseerd door gilden. Deze activiteiten worden door de voorzitters van de gilden ingepland en geregeld. Het Museumgilde kan bijvoorbeeld naar een museum gaan en het Kerstgilde kan gaan (kerst)knutselen. Er zijn ook commissies die activiteiten organiseren. Zo wordt er elk jaar een gala georganiseerd, twee weekendjes weg en een reis naar het buitenland.

Door de huidige coronamaatregelen werken wij veel met aanmeldingen. Op deze pagina staan momenteel alleen onze online activiteiten. Wil je graag een keer een fysieke activiteit bijwonen of hier meer over weten? Stuur dan een mailtje naar ons bestuur.

Jeroen Duindam - Girl Power door de eeuwen heen

in de negentiende eeuw speculeerden studeerkamergeleerden over een lang vervlogen tijd waarin vrouwen het voor ’t zeggen hadden gehad: het matriarchaat. In hun eigen wereld zagen deze heren met instemming dat vrouwen maar zelden tot de hoogste politieke functies doordrongen. Regeren was een echte mannenzaak, zo dachten zij net als vele anderen eerder en later. In zijn verhaal gaat Jeroen Duindam in op de ideeën over het matriarchaat en bekijk de beperkingen en mogelijkheden van vrouwen om een politieke hoofdrol te spelen in het dynastieke verleden – als regerend koningin, moeder- regentes, of maîtresse, op de troon of achter de schermen. En hoe zit het eigenlijk met vrouwen en macht in onze tijd? Ondanks de succesverhalen van Angela Merkel, Jacinda Ardern en anderen, zien we ook een voortzetting van oudere patronen.

– 20:30u, op Discord

Over-de-streepborrel

Wil jij graag de diepere lagen van je mede-Prometheanen leren kennen? Bij de over-de-streepborrel is de gelegenheid om over een aantal interessante vragen met elkaar te praten. Er zal geen echte streep zijn, maar wie weet ontdek je toch nieuwe dingen van een ander die je nog niet wist.

– 19:30u, op Discord

Ben de Jong - Russische desinformatie

Inlichtingendienstenexpert Ben de Jong zal deze avond een interessante lezing geven over de geschiedenis en historische achtergrond van Russische desinformatie, die tot op de dag van vandaag invloed hebben op informatieverspreiding in Rusland.

– 20:30u, op Discord

PromeTaal

Heb jij een talenknobbel? Schud jij erudiete formuleringen uit je mouw? Ken jij de meest obscure spreekwoorden? Heb je zin om met anderen iets mooi te schrijven? Of is taal zeg maar niet echt jouw ding, maar heb je wel zin om gezellig talige spelletjes te komen spelen? Kom naar Discord en leef je uit met gedichten, vertalingen of spreekwoorden.

– 20:00u, op Discord