Programma

Hieronder vind je een overzicht van de open activiteiten. Wij organiseren elke woensdag een lezing. Daarnaast worden er door de week heen culturele activiteiten georganiseerd zoals workshops, een bezoek aan een evenement of creatieve activiteiten. Daarnaast worden er ook activiteiten georganiseerd door gilden. Deze activiteiten worden door de voorzitters van de gilden ingepland en geregeld. Het Nachtwandelgilde kan bijvoorbeeld gaan nachtwandelen en het Kerstgilde kan gaan (kerst)knutselen. Er zijn ook commissies die activiteiten organiseren. Zo wordt er elk jaar een gala georganiseerd, twee weekendjes weg en een reis naar het buitenland.

Mei

6

Geoguesser
Op Discord
20:30u

Waar zijn we? Deze vraag zal vanavond meerdere malen gesteld worden. We gaan namelijk Geoguessr spelen. Je wordt ergens op de wereld in google streetview gedropt en je moet raden waar je bent. Aan de hand van hoe dichtbij je zit krijg je punten. Wie raad het het best?

Bakken met mensen in pakken
Op Discord
13:00u

8

Hou jij ook zo van kookshows? Daar toveren koks als Jamie Oliver en Nigella Lawson de lekkerste dingen tevoorschijn. Dat willen wij natuurlijk ook, maar dan nog gezelliger. Wij hebben er iets op bedacht. Op 9 mei heeft Prometheus haar eigen bakworkshop. Van tevoren krijg je een boodschappenlijstje zodat je mee kunt doen! Zo zijn we toch een beetje samen. Gelukkig gaat liefde door de maag.

12

Opera Don Carlo
Op Discord
20:30u

We zijn al eens naar het ballet geweest met de vereniging. Wat ontbreekt er dan nog om ons dé culturele vereniging van Leiden te kunnen noemen? Opera! Het Nationale Opera en Ballet  streamt verschillende opera’s en balletvoorstellingen (bekijk hun website vooral!). Wij gaan met zijn allen genieten van Verdi’s prachtige Don Carlo. Mis het dus niet en neem een kijkje vanuit je luie stoel.

  TED-Talks

  Op Discord

  20:30u

  13

  oe kan je liefde vinden en houden door middel van wiskunde? Wat is het belang van een empatische en kwetsbare opstelling? Hoe luister je nou eigenlijk naar klassieke muziek? Dit zijn de vragen die we vanavond gaan bekijken door te luiteren naar supertoffe TED-talks!

   19

   Workshop Koreaans
   Op Discord
   20:30u

   Wil jij het beste schrift van de wereld leren? Dat schijnt het Hangul te zijn, het Koreaanse alfabet. Het is in 1443 uitgevonden door koning Sejong de Grote. Daarvoor schreef men in Korea namelijk met Chinese karakters en dit was alleen weggelegd voor het rijke volk. Het merendeel van Korea kon daarom niet lezen en schrijven. Om het welzijn van het volk en de economie te verbeteren bedacht hij het huidige Koreaanse schrift. En Marina van Gog gaat dit vanavond aan ons leren!

   Filmbewerkingsworkshop
   Op Discord
   20:00u

   20

   Heb je altijd al willen leren hoe je filmpjes moet bewerken? Vanavond gaan we leren hoe we in OpenShot filmpjes aan elkaar kunnen plakken, filmpjes bij kunnen knippen en hoe we audio aanpassen.🎙 Daarnaast gaan we kijken naar het toevoegen van titels en effecten. Iedereen kan deze kunstvorm leren!