Programma

Hieronder vind je een overzicht van de open activiteiten. Wij organiseren elke woensdag een lezing. Daarnaast worden er door de week heen culturele activiteiten georganiseerd zoals workshops, een bezoek aan een evenement of creatieve activiteiten. Verder worden er ook activiteiten georganiseerd door gilden. Deze activiteiten worden door de voorzitters van de gilden ingepland en geregeld. Het Museumgilde kan bijvoorbeeld naar een museum gaan en het Kerstgilde kan gaan (kerst)knutselen. Er zijn ook commissies die activiteiten organiseren. Zo wordt er elk jaar een gala georganiseerd, twee weekendjes weg en een reis naar het buitenland.

Door de huidige coronamaatregelen werken wij veel met aanmeldingen. Wil je graag een keer een activiteit bijwonen? Stuur dan een mailtje naar ons bestuur.

Woensdag 16 september: Martin Kroon - Computerlinguïstiek

Het raakvlak van de taalwetenschap en de informatica is een magisch gebied. Het is abstract en toch tastbaar. Wiskunde en taal komen er samen. Maar hoe erg een ver-van- je-bed-show is het nou echt? Wat kun je ermee? Martin Kroon probeert automatisch syntactische verschillen tussen talen te ontdekken. Helaas doen computers precies wat je zegt.