Programma

Hieronder vind je een overzicht van de open activiteiten. Wij organiseren elke woensdag een lezing. Daarnaast worden er door de week heen culturele activiteiten georganiseerd zoals workshops, een bezoek aan een evenement of creatieve activiteiten. Verder worden er ook activiteiten georganiseerd door gilden. Deze activiteiten worden door de voorzitters van de gilden ingepland en geregeld. Het Museumgilde kan bijvoorbeeld naar een museum gaan en het Kerstgilde kan gaan (kerst)knutselen. Er zijn ook commissies die activiteiten organiseren. Zo wordt er elk jaar een gala georganiseerd, twee weekendjes weg en een reis naar het buitenland.

Door de huidige coronamaatregelen werken wij veel met aanmeldingen. Op deze pagina staan momenteel alleen onze online activiteiten. Wil je graag een keer een fysieke activiteit bijwonen of hier meer over weten? Stuur dan een mailtje naar ons bestuur.

MissieMania

Vanavond ga je samen met je groepje de meest uiteenlopende opdrachten voltooien. Kun jij het alfabet achterstevoren zeggen of aan je elleboog likken? Raap je knutselspullen bij elkaar en laat zien dat je groepsgenootjes en jij de meest capabele Prometheanen zijn!

– 20:30u, op Discord

Boekenborrel

Vanavond draait het om boeken! Ben je op dit moment een interessant boek aan het lezen of heb je gewoon zin om over je favoriete boek te praten? Je kan de hele avond in kleine groepjes binnen een genre over boeken praten.

– 20:00u, op Discord

Dirk van Delft - Lorentz

Hendrik Antoon Lorentz (1853-1928) is Nederlands grootste natuurkundige. Geboren in Arnhem, in welke stad hij in splendid isolation het elektron bedacht, werd hij op 24-jarige leeftijd in Leiden hoogleraar theoretische natuurkunde. Na zijn Nobelprijs van 1902 groeide Lorentz door zijn diepe inzicht, innemende karakter, tact en talenkennis uit tot internationale coryfee en verzoener in een verscheurde wereld.

– 20:30u, op Discord

Spelletjes op Gather.town!

Het is weer tijd om spelletjes te spelen! Misschien heb je de standaard spelletjes wel gezien, maar vandaag gaan we ons storten op wat nieuwe spellen. En niet in het bekende Discord, maar dit keer in een heuse digitale kamer, waarin je zelf kan rondlopen voor een echt borrelgevoel. We spreken namelijk af in Gather.town, waarin we ruimte hebben om te kletsen, feesten en spelletjes te spelen! Speel mee en doe waardevolle inspiratie op in deze digitale tijden!

– 20:30u, op Discord

Koninklijke borrel

Lang leve de koning! Ons Willempie wordt alweer 54 dit jaar en dat betekent feest! Als je na een gezellige koningsdag nog even door wilt, schuif dan vooral aan vanavond bij deze koningsdag borrel in het thema van alles Nederlands en oranje!

– 20:30u, op Discord

Roeland Merks - Wiskunde, gegevens en algoritmes in hedendaagse kunst

De wiskunde vormt van oudsher een belangrijke technische basis voor de schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur. Denk aan perspectief, weerspiegeling van licht, kleurenleer, of abstracte vorm. Maar kunnen kunstenaars wiskunde, data en algoritmes ook zien als op zichzelf staand onderwerp of materiaal? Roeland Merks neemt ons mee langs voorbeelden in de beeldende kunst van ongeveer de laatste vijftig jaar.

– 20:30u, op Discord