Programma

Hieronder vind je een overzicht van de open activiteiten. Wij organiseren elke woensdag een lezing. Daarnaast worden er door de week heen culturele activiteiten georganiseerd zoals workshops, een bezoek aan een evenement of creatieve activiteiten. Verder worden er ook activiteiten georganiseerd door gilden. Deze activiteiten worden door de voorzitters van de gilden ingepland en geregeld. Het Museumgilde kan bijvoorbeeld naar een museum gaan en het Kerstgilde kan gaan (kerst)knutselen. Er zijn ook commissies die activiteiten organiseren. Zo wordt er elk jaar een gala georganiseerd, twee weekendjes weg en een reis naar het buitenland.

Door de huidige coronamaatregelen werken wij veel met aanmeldingen. Op deze pagina staan momenteel alleen onze online activiteiten. Wil je graag een keer een fysieke activiteit bijwonen of hier meer over weten? Stuur dan een mailtje naar ons bestuur.

Jaap Torenaar- Asterix, De Vrolijke Wetenschap over de verstopte grappen in Asterix en Obelix

Tijdens deze lezing zal Jaap Torenaar, docent klassieke talen en schrijver van het boek Asterix, de vrolijke wetenschap, aan de hand van veel voorbeelden toelichten hoe veel humor er schuilgaat in de strips van Asterix en Obelix. Net als in zijn boek gaat hij uit van het Franse origineel en onderzoekt hij met name of de woordgrappen van Goscinny wel vertaalbaar zijn. Het hoofddoel van de lezing is dat er veel gelachen gaat worden, maar wel met niveau!

– 20:30u, op Discord

SintChallenge

Hoort wie klopt daar kinderen? ‘T is een vreemde zeker, ik zal eens vragen naar zijn naam! Oh Sint Nikolaas! Breng Prometheus ook een bezoek! Maar de Sint wilde niet komen, want de Sint behoort tot een risicogroep… Bestuur Amaryllis besluit de sint een handje te helpen en organiseert 3 december een sinterklaasavond vol met gezelligheid, (zelfgebakken) kruidnoten en spelletjes. Tijdens deze SintChallenge moet je met je groepje opdrachten in Sinterklaasthema voltooien. Als jouw groepje de beste is, win je misschien wel een sinterklaaspresentje…

– 20:30u, op Discord

Maja Verburg- Duitsland na Merkel

Angela Merkel is aan haar laatste jaar als kanselier begonnen. In haar regeerperiode de afgelopen 15 jaar is Duitsland veel veranderd. Het land lijkt internationaal steeds assertiever op te treden en speelde een cruciale rol in de eurocrisis, de vluchtelingencrisis, en nu, als EU-voorzitter, de coronacrisis. Tegelijkertijd is Duitsland zelf verder gepolariseerd geraakt. Het succes van de rechts-nationalistisch AfD was voor veel Duitsers een schok en extremistisch geweld, vooral uit rechtse hoek, ontwricht de samenleving in toenemende mate. En 30 jaar na de eenwording is het verschil tussen Oost- en West-Duitsland nogsteeds groot. Marja Verburg van het Duitsland Instituut Amsterdam geeft een schets van het huidige Duitsland en kijkt vooruit naar de periode na Merkel.

– 20:30u, op Discord

Kerstdobbel

Kerst valt vroeg dit jaar! Speel een kerstig spelletje mee op deze oergezellige avond. Zet je kerstmuts op, plak een nepbaard op en roep ‘Ho, ho, ho!’als de ander je voorbij gaat. Weet jij de dobbelstenen naar jouw hand te zetten, de opdrachten goed uit te voeren en zo je tegenstanders te verslaan? Dan mag jij jezelf de winnaar noemen van ons kerstige dobbelspel!

– 20:30u, op Discord